Nominatie RijnKUNSTprijs, mei 2018

Met trots kan ik melden dat ik genomineerd ben voor de RijnKUNSTprijs, mei 2018. Deze kunstprijs is in februari 2018 uitgezet, met als thema 'Vesting Woerden'. Ik ben toen begonnen aan een doek van 1.50 x 80 cm. Het is mijn 'eerste historiestuk'.

Voor dit werk, werd ik geïnspireerd door de legende, 'Het wonder van Woerden'. Ten tijde van de belegering van de stad door de Spanjaarden, zwommen op een cruciaal moment, snoeken/ vissen via de Oude Rijn, Woerden binnen. Hierdoor konden de bewoners aan voldoende eten komen en mislukte het plan van de Spanjaarden om de stad uit te hongeren. In mijn schilderij laat ik de Spanjaarden, te voet en te paard, verjagen door de dreigend aanzwemmende vissen, terwijl op de achtergrond de omtrek van de vesting Woerden zichtbaar is.

zie voor de genomineerde werken ook; de site van KunstaandenRijn.

De genomineerde werken worden geëxposeerd tot 1 juni 2018 bij Kunst en Lijstenatelier, Rijnstraat 46, Woerden. Prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 tijdens de KUNSTkonferentie bij De HALL, Korenmolenlaan 4, Woerden.

 

Voorjaarsexpositie ZIMIHC theater Stefanus, maart /mei 2018

In het voorjaar van 2018 exposeer ik in het ZIMIHC theater Stefanus. Hier zullen mijn paardjes, groot en klein, 2D en 3D, ouder en splinternieuw, de wanden en vitrines sieren van de mooie lichte foyer; De Binnenplaats van het theater. 

Mijn solo expositie loopt van zaterdag 17 maart tot zondag 29 april 2018 en is te bezichtigen tijdens openingstijden van het theater.

Het adres is; Brazieliedreef 2, 3563 Utrecht, tel. 030 4100442, www.zimihc.nl/stefanus

 

Onder water in de Bieb, augustus; verlengd tot 12 december 2017

Vanaf 20 augustus is in de bibliotheek van Woerden een zomerse expositie te zien, met als thema; 'Onder water'. 

Ik neem met wat nieuw werk deel aan deze expositie; 'Poseidons power', en 'Zeepaardjes I t/m IV'. Centraal in dit werk staan, hoe kan het ook anders zeepaardjes. In het eerste grote werk zijn vloeiende lijnen gebruikt, een paard stormt als een golf op je af, geflankeerd door fantasiewaterbeesten. In de serie van 4 kleine werkjes krioelt het als in een sloot, van kleine friemelige beestjes; een mengeling van paardjes en waterdiertjes, al dan niet met veertjes en schubbenhuidjes. Ook hier voert blauw en groen de boventoon. 

De expositie van leden van de Kunstkring is te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek. Adres; Meulemansweg 27 te Woerden.

 

Voorjaarssalon Kunstkring Woerden; 22 april t/m 6 mei 2017

Ook dit jaar neem ik weer deel aan de voorjaarssalon van de Kunstkring Woerden. Geinspireerd door de 'vliegpaardjes', werk ik nu aan het thema 'Pegasus'. Voor de expositie lever ik het schilderij 'Wieken' aan (100 x 100 cm., acryl op doek).

De expositie met medekunstenaars loopt van 22 april t/m 6 mei 2017 en wordt gehouden in de expositieruimte van Galerie Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36, Woerden. De feestelijke opening is op zondag 23 april om 15.00 uur.

 

3D paarden, piepklein en levensgroot

Serie vliegpaardjes

Het aantal 3D paardjes is weer uitgebreid. De allerkleinste zg. vliegpaardjes zijn ca. 5 cm lang; van zelfhardende klei, takjes en veertjes; wit en bruin. De grootsten uit deze serie zijn 20 cm. hoog. Doordat ze zo hoog op de pootjes staan en verenvleugeltjes hebben, krijgen ze iets vluchtigs, alsof het insecten zijn. Ze zijn duidelijk familie van elkaar, maar elk paardje is anders.

Wilgentakkenpaard

Ook nieuw is het levensgrote wilgentakkenpaard, met een schofthoogte van ca. 1.30 cm. Om aan het hoofd te werken had ik een ladder nodig. In maart zijn de wilgen in onze voortuin weer gesnoeid. Dat leverde een hoop verse takken op en.. dit kwam precies op tijd. Het wilgentakkenpaard dat ik in 2015 had gemaakt en dat al die tijd in weer en wind in de tuin had gestaan was precies op dat moment door zijn hoeven gegaan; broos en gebroken door de wind. Als een phoenix uit zijn as, is er een nieuw paard verrezen, dat nog groter is. Ik heb goede hoop dat ook dit wilgenpaard het twee jaar volhoudt.

Wilgentakkenpaard uit maart 2015; door wind en weer gebroken. Wilgenpaard herrezen in maart 2017;
op naar 2019