Voorjaarsexpositie ZIMIHC theater Stefanus, maart /april 2018

In het voorjaar van 2018 exposeer ik in het ZIMIHC theater Stefanus. Hier zullen mijn paardjes, groot en klein, 2D en 3D, ouder en splinternieuw, de wanden en vitrines sieren van de mooie lichte foyer; De Binnenplaats van het theater. 

Mijn solo expositie loopt van zaterdag 17 maart tot zondag 29 april 2018 en is te bezichtigen tijdens openingstijden van het theater.

Het adres is; Brazieliedreef 2, 3563 Utrecht, tel. 030 4100442, www.zimihc.nl/stefanus

 

Onder water in de Bieb, augustus; verlengd tot 12 december 2017

Vanaf 20 augustus is in de bibliotheek van Woerden een zomerse expositie te zien, met als thema; 'Onder water'. 

Ik neem met wat nieuw werk deel aan deze expositie; 'Poseidons power', en 'Zeepaardjes I t/m IV'. Centraal in dit werk staan, hoe kan het ook anders zeepaardjes. In het eerste grote werk zijn vloeiende lijnen gebruikt, een paard stormt als een golf op je af, geflankeerd door fantasiewaterbeesten. In de serie van 4 kleine werkjes krioelt het als in een sloot, van kleine friemelige beestjes; een mengeling van paardjes en waterdiertjes, al dan niet met veertjes en schubbenhuidjes. Ook hier voert blauw en groen de boventoon. 

De expositie van leden van de Kunstkring is te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek. Adres; Meulemansweg 27 te Woerden.

 

Voorjaarssalon Kunstkring Woerden; 22 april t/m 6 mei 2017

Ook dit jaar neem ik weer deel aan de voorjaarssalon van de Kunstkring Woerden. Geinspireerd door de 'vliegpaardjes', werk ik nu aan het thema 'Pegasus'. Voor de expositie lever ik het schilderij 'Wieken' aan (100 x 100 cm., acryl op doek).

De expositie met medekunstenaars loopt van 22 april t/m 6 mei 2017 en wordt gehouden in de expositieruimte van Galerie Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36, Woerden. De feestelijke opening is op zondag 23 april om 15.00 uur.

 

3D paarden, piepklein en levensgroot

Serie vliegpaardjes

Het aantal 3D paardjes is weer uitgebreid. De allerkleinste zg. vliegpaardjes zijn ca. 5 cm lang; van zelfhardende klei, takjes en veertjes; wit en bruin. De grootsten uit deze serie zijn 20 cm. hoog. Doordat ze zo hoog op de pootjes staan en verenvleugeltjes hebben, krijgen ze iets vluchtigs, alsof het insecten zijn. Ze zijn duidelijk familie van elkaar, maar elk paardje is anders.

Wilgentakkenpaard

Ook nieuw is het levensgrote wilgentakkenpaard, met een schofthoogte van ca. 1.30 cm. Om aan het hoofd te werken had ik een ladder nodig. In maart zijn de wilgen in onze voortuin weer gesnoeid. Dat leverde een hoop verse takken op en.. dit kwam precies op tijd. Het wilgentakkenpaard dat ik in 2015 had gemaakt en dat al die tijd in weer en wind in de tuin had gestaan was precies op dat moment door zijn hoeven gegaan; broos en gebroken door de wind. Als een phoenix uit zijn as, is er een nieuw paard verrezen, dat nog groter is. Ik heb goede hoop dat ook dit wilgenpaard het twee jaar volhoudt.

Wilgentakkenpaard uit maart 2015; door wind en weer gebroken. Wilgenpaard herrezen in maart 2017;
op naar 2019

Kunst te koop in 'Uit je kunst' december 2016 t/m februari 2017

In de maanden december 2016, januari en februari 2017, zal klein werk van mij te zien en te koop zijn in de nieuwe Conceptstore 'Uit je kunst', te Woerden. Op een laagdrempelige manier kunnen bezoekers van deze winkel allerhande kunstuitingen bekijken (van sieraden tot tassen en woonaccesoires), en aanschaffen voor een redelijke prijs.

Mij spreekt het concept van deze winkel erg aan. Het lijkt me dat kunst zo meer toegankelijk wordt dan als die tentoongesteld wordt in een galerie of museum. Mensen stappen toch eerder een winkel binnen, uit nieuwsgierigheid, of gericht om op zoek te gaan naar een apart cadeautje.

Uiteraard kan ik hier voornamelijk het kleine werk presenteren; dit zijn o.a. de paardjes van Troje (30 x 30 cm.), de riddertjes (30 x 40 cm.), een serie pony's, en ook 3D 'vliegpaardjes'. en meer. Ik ben erg benieuwd naar dit concept. Wie weet waar dit weer toe leidt.

Adres; 'Uit je kunst, Leidsestraatweg 35, 3443 BP Woerden